Enköping

Inga löften om Kungsgårdens framtid

Pengarna spelar ingen roll, säger Ismail Kamil från landstinget, apropå förhoppningarna om att få behålla den enhet för vård i livets slutskede på Kungsgårdens äldreboende i Enköping, som riskerar läggas ned.

Han inväntar i stället en utredning om hur äldrevården inom landstinget i framtiden ska organiseras och vill därför inte ge några särskilda löften varken till Enköping eller någon annan kommun.

- Dialog kommer vi inte säga nej till, diskussioner säger vi inte nej till. Det vi har sagt nej till är att vi inte är beredda på att ta över avdelningen och inte är beredda att ta över det ekonomiska ansvaret.

Det finns fortfarande en chans att enheten kan bli kvar?
-
Vi utreder nu hela frågan, inte bara för Enköping, utan geriatriken, äldrevården, för hela länet. Kommer det en fråga från kommunen att vi ska diskutera just våra äldre och äldres vård, om hur vi ska hantera den, så självklart kan vi diskutera det. Men vi som landsting måste utreda möjligheterna för våra äldre patienter, vilka resurser vi har för hela länet, och inte bara Enköping eller Uppsala eller någon annan stans, säger Ismail Kamil, folkpartistisk ordförande i landstingets hälso- och sjukvårdsnämnd.

Maria Jansson
maria.jansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".