Calibra och Lotta Schulz under en tävling 2006
Enköping

Domen om Calibra överklagad

Den infekterade striden om elithopphästen Calibra går vidare. Makarna Persson som under några år samarbetade med ryttarinnan Lotta Schultz i Enköping har överklagat tingsrättens dom från i mars, där det avgjordes att hästen tillhörde makarna Schultz.

- Det är vår häst till 75 procent från början, och sen var vi otydliga att få fram det i tingsrätten, säger Mats Persson.

Mats Persson är kritisk till hur tingsrätten prövat bevisningen:
- Det kan inte räcka med att folk sitter och pratar i en rättssal och man tar beslut på det, utan jag tycker att bevismaterial som finns på pränt och som är riktigt bevismaterial det ska ligga till grund för en dom, och det tycker jag inte det har gjort.

Ann Persson har alltså inte gett upp om möjligheterna att bli erkänd som ägare till tre fjärdedelar av elithästen Calibra, en häst som ryttarinnan Lotta Schultz i Enköping hoppas få tävla med i sommarens OS i Peking.

Enligt makarna Persson skulle hästen ha kostat mer än vad Michael Schultz, som genomförde köpet, tidigare har hävdat. Pengar som då skulle ha kommit från makarna Persson.

Därför kräver nu Ann Persson att rätten granskar alla orginalkvitton och hon hänvisar också till att ett försäkringsbolag skulle ha försäkrat hästen för en fyra gånger så stor summa, än vad som enligt Schultz skulle ha varit köpesumman.

Påståenden som får stå för dom säger Lotta Schultz:
- Vi har ju haft rättegång. Vi har berättat vår version och dom har berättat sin version, och det är ju dömt. Vi är hättenöjda med domen. Sen är det väl alltid, en säger så och en säger så. Men jag vet inte riktigt var de får sina belopp ifrån.

Maria Jansson
maria.jansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".