Uppsala

Språkklass flyttar till Valsätraskolan

Tal- och språkklassen på Bäcklösaskolan i Uppsala ska få följa med, när de övriga klasserna flyttar, på grund av en fuktskada, till Valsätraskolan i höst.

Thomas Rylander, rektor på Bäcklösa och Valsätraskolan berättar att beslutet är helt färskt.
- Det har blivit klart precis nu, för jag har velat stämma av med personalen, eftersom de har haft ett par andra alternativ.

Vad tycker personalen, talpedagogerna som i dag jobbar med de här eleverna?
- Personalen, de är glada och nöjda nu, säger han.

Som vi berättade i våra tidigare sändningar så skulle Tal-och språkklassen först inte få följa med de övriga eleverna, då Bäcklösa skulle evakueras till Valsätraskolan, men när både föräldrar och lärare protesterade, fick skolan och fastighetskontoret tänka om. Protesterna handlade om att Tal-ochspråkeleverna ville fortsätta att ha slöjd och idrott tillsammans med andra elever på skolan och skulle de, som det var sagt, flytta till Ekuddens skola, ja då skulle den integrerade undervisningen inte kunna ges.

Nu löser man det hela med att placera en barack på Valsätraskolans område.
- Vi har lyckats få tag i baracker, som gör att vi kan fortsätta med inkluderingsmöjligheter, som ger en större kontinuitet för gruppen än vad som skulle ha varit möjligt annars, säger Thomas Rylander, rektor på Bäcklösa och Valsätraskolan.

Monika Titor
monika.titor@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".