Karlholmsbruk

Huhtamäki lägger ner Karlholms-fabriken

Personalen vid förpackningsföretaget Huhtamäkis fabrik i Karlhomsbruk har i dag fått besked om att företaget vill lägga ner fabriken. Nu ska MBL-förhandlingar inledas och det är ännu inte klart vad som kommer att hända med de 41 anställda i Karlholmsbruk.

I Karlholmsbruk tillverkar företaget kött-tråg, hamburgerboxar och lunchboxar i styrenplast.

- Orsaken till nedläggningsplanerna är kraftigt minskad efterfrågan på framför allt de kött-tråg som tillverkas i Karlholmsbruk. Detta eftersom allt färre livsmedelsbutiker har egen packning av kött, säger Olle Björkenström, som är vd för Huhtamäki Sweden.

Inom några veckor ska MBL-förhandlingar inledas och det är ännu inte klart vad som kommer att hända med de 41 anställda i Karlholmsbruk, där man alltså tillverkar kött-tråg, hamburgerboxar och lunchboxar i polystyrenplast.

För 7-8 år sedan hade fabriken i Karlholmsbruk omkring 110 anställda, men produktionen och därmed arbetsstyrkan har successivt minskats under de senaste åren. Och nu ska fabriken alltså läggas ner:

- Ja, vi siktar på att vi ska ha gjort det här under 2008, men närmare besked kommer vi att kunna ge efter att MBL-förhandlingarna har kommit igång, säger Olle Björkenström.

Håkan Rehn
hakan.rehn@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".