karlholmsbruk

Nedläggning kom inte helt överraskande

Beskedet att företaget Huhtamäki i Karlholmsbruk med största sannolikhet måste stänga igen kom inte helt och hållet som en överraskning för kommunfullmäktiges ordförande i Tierps kommun, Bo Englund, som är socialdemokrat.

41 anställda kan bli av med jobben och Bo Englund tycker det känns tungt eftersom jobbtillfällena inte är så många i Karlholmsbruk.
- Vi är nästan tillbaka på ruta ett, nu är det Karlit som är snart enda arbetsgivare. Vi är beroende av att få fler arbetsplatser. Det är tragiskt.

De anställda fick beskedet under eftermiddagen igår, en av dem är Inga-Lena Stork som har jobbat där i nio år.
- Man får väl bli arbetssökande igen. Vi har väl tur att det nya företaget som ligger bredvid Karlit håller på att växa, så vi får väl hoppas att det blir arbetstillfällen där.

Vad tänker du?
- Man måste smälta det här först. Jag bor i Gävle, men de som bor på orten har nog svårt att hitta jobb. Det säger Ronny Larsson som jobbat på Huhtamäki i 8 år.

Bengt Götegård
bengt.gotegard@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".