Uppsala

Kidnappad i Stockholm - dumpad i Uppsala

Dom boende i prästgården i Gamla Uppsala fick en överraskning när det knackade på deras dörr i går kväll. Där stod nämligen en naken ung man. Polis tillkallades och det visade sig då att mannen, en 18-åring, enligt honom själv hade blivit kidnappad i Stockholm, och sedan körd till Uppsala.

Där ska han ha uppmanats att begå ett brott. När han vägrade blev han misshandlad och även rispad med en kniv. Polisen säger sig ha bra uppgifter om de misstänkta gärningsmännen.

Den unge mannen berättade för polisen att han drogs in i en bil av tre främmande män i Mörby norr om Stockholm och att de försökte tvinga honom att begå ett brott.

Kidnappningen skedde under torsdagen och de tre männen körde omkring med 18-åringen i Uppland samtidigt som de med våld försökte tvinga honom till brott, uppger den kidnappade. Medan de slog honom och skar honom i ena handen fortsatt färden och gick till sist mot Uppsala och Gamla Uppsala.

Utanför prästgården i Gamla Uppsala slängde männen av sin fånge sedan de slitit av honom kläderna. Då var klockan strax efter klockan elva på torsdagskvällen. Den nakne 18-åringen knackade på i prästgården för att få hjälp. Men människorna som bor där ringde uppskrämda till polisen i stället för att släppa in honom.

Polispatrullen som anlände fick ta upp en anmälan om kidnappningen och mannen berättade om resan på den uppländska landbygden. Uppsalapolisen anser att den fått bra spaningsuppslag efter kidnapparna och har gott hopp om att gripa de tre.

Vad för slags brott 18-åringen skulle utföra vill polisen inte säga. Enligt honom känner han inte de tre männen sedan tidigare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".