Landstingsanställda vill påverka mer

De flesta, eller närmre åtta av tio, är över lag nöjda med arbetssituationen på landstinget i Uppsala län, det visar en enkät som landstinget låtit alla anställda svara på.

Men samtidigt är hälften av alla anställda missnöjda med möjligheternat att påverka beslut och mål.

Under tre veckor i mars och april fick alla anställda i landstinget möjlighet att svara på en enkät om hur de trivs på arbetet. Totalt svarade 7233, eller knappt tre av fyra anställda på enkäten.

Enligt enkäten trivs drygt åttio procent av alla anställda med sitt arbete och har en positiv känsla inför sitt jobb. På en total nöjd- index hamnade de anställda på 3,85 på en 5-gradig skala. Särskilt nöjda tycks man vara över att alla medarbetare behandlas lika, oavsett sexuall läggning, religion, kön, etnisk bakgrund eller handikapp.

Lägst betyg får däremot landstiget som arbetsgivare, när det gäller delaktighet. Hälften av de anställda är mindre nöjda med möjligheten att påverka beslut som fattas och mål som sätts upp för arbetsplatsen. Man är också missnöjd med möjligheterna till att utvecklas i sin yrkesroll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".