tierp

Ledande folkpartist hoppar av

(uppdaterat 12.30)

Folkpartiet i Tierp har åter interna problem. Anja Roos, ledamot i kommunstyrelsen i Tierp, har fått nog och hoppar av alla sina politiska uppdrag, förutom det i kommunfullmäktige.

- Efter tre års stridigheter orkar jag inte mer, säger Anja Roos till Upplandsnytt.

- Jag orkar inte. Det har varit stridigheter i tre år, det går inte att samarbeta, det är inte demokratiskt och det handlar ofta om personangrepp, berättar Anja Roos.

Hon är inte den första folkpartisten att hoppa av tunga uppdrag i Tierps kommun. Flera politiker har känt sig tvungna att lämna sina uppdrag i förtid och man har vid flera tillfällen bett Folkpartiet på länsnivå att hjälpa till att lösa de interna konflikterna.

Enligt Anja Roos är partiet är uppdelat i två falanger, menar Anja Roos som bara kommer att sitta i kommunfullmäktige mandatperioden ut. Björn Andersson är den som istället kommer att ta över posten som gruppledare i kommunfullmäktige i Tierps kommun.

- Jag har bränt all mina energi på det här och nu orkar jag inte mera, avslutar Anja Roos.

Monika Titor
monika.titor@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".