Tierp

Ett års väntan på flytten tillbaka

Det kommer ta minst ett år innan de sexton familjer som blev hemlösa i branden i ett hus i Tierp under tisdagen kan flytta tillbaka. Branden orsakades av en spisplatta som lämnades påslagen.

- Min trygg het är ju helt borta och jag är helt skärrad, säger Linda Olsson, som bodde i huset.

- Jag kunde inte sova på hela natten. Jag har ingen hemförsäkring på min lägenhet. Som tur är säger de nu att lägenheterna längst ner inte är så farligt skadade, säger Yonni Aljaderi.

I branden totalförstördes den lägenhet som elden startade i och övriga lägenheter rök- eller vattenskadades. Enligt Räddningsledaren Lars- Olof Härnström så kommer restaureringen troligen att ta minst ett år.  

Tierpsbyggen har hittat evakueringslägenheter åt alla som drabbats av branden.

- Vi har också gjort en prioriteringsordning så att de som har mest behov av att vara i Tierp får vara kvar i Tierp, säger Thomas Nilsson, fastighetschef på Tierpsbyggen.

- De kan få tillträde till lägenheterna redan idag, men det finns ju andra problem, med försäkringsbolag och så och lägenheterna är ju tomma, säger han.

Jonas Ahlman

jonas.ahlman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".