Folkpartist tvekar om storregion

Efter att de andra allianspartierna i landstinget igår sa att de nu vill ingå i en region med andra närliggande landsting så säger folkparitets landstingsråd Ismail Kamil att han, precis som oppositionspartierna, tycker att frågan måste diskuteras på en högre politisk nivå - gärna i landstingsfullmäktige.

– Jag förstår kravet från oppositionen att man ska ha extra landstingsfullmäktige. Åtminstone måste man ta den här frågan i landstingsstyrelsen eftersom det är en annan linje i den här frågan än tidigare fattade beslut.

Till skillnad från de övriga partierna i alliansen så tycker folkpartiet att det är för tidigt att ta ställning för att ingå i en region med de andra landstingen - först måste en konsekvensanalys göras menar Ismail Kamil. Och han är också skeptisk till hur sjukhusledningen agerat - bland annat genom att sätta in en annons i Unt där de uppmanade till att kontakta politikerna i frågan.
– Jag tycker inte att det är lämpligt men det är en fråga för sjukhusledningen. Jag tycker personligen att det är märkligt att man ska använda sig av annonser istället för att prata med oss, säger Folkpartiets landstingsråd Ismail Kamil. 

Lisa Helgesson
lisa.helgesson@sr.se