Uppsala

Hallbrist hotar tennisklubb

Tennisklubben Upsala Studenters IF kan till nästa år tvingas att kraftigt dra ner på sin tennisverksamhet. Sedan två år tillbaka har klubben ansökt om att köpa eller arrendera mark för att bygga en större hall, men Uppsala kommun har dröjt med besked.

– Enkelt uttryckt så har vi alldeles för mycket spelare och för lite underlag för att ge dem speltid, säger klubbens ordförande Robert Wikström. Vi behöver helt enkelt bygga nytt. Det har vi insett sen ganska lång tid och vi har uppvaktat kommunen i ett par år.

Just nu håller Upsala Studenters IF Tennis till i tre hallar, hallen i Gottsunda, som måste renoveras, hallen vid Svandammen som är för liten och hallen vid Rackarberget, där klubben blivit uppsagd.

I år fyller Upsala Studenters IF Tennis 100 år och för att fortsätta med sin verksamhet behöver man bygga nytt. Men något konkret svar från kommunen har man inte fått.

– Vi har många ungdomar som vill spela tennis, många lovande ungdomar som behöver träningstid.

Om klubben inte får fram mark och kan bygga en större hall, kan det bli så att tenniselever inte får ha sina tennislektioner nästa år.

- Så kan det bli, så kommer det att bli, säger Robert Wikström.

Fastighetskontoret i Uppsala kommun behandlar just nu ansökningar om nya hallar från bland annat friidrott, innebandy och basket. Och fastighetsdirektören, Sven-Gunnar Dahlqvist menar att Upsala Studenters IF Tennis inte hör till de som prioriteras.

- Med i den bilden finns Upsala Studenters IF Tennis, men de hör inte till de högst prioriterade. Det går inte så fort, det kan ta sin tid. Besked kan de få de närmaste månaderna, men när det finns en tomt att bygga på, det kan ta ett par år.

Monika Titor
monika.titor@sr.se