fotboll

Supporterklubb bojkottar match

I eftermiddag har Sirius hemmamatch mot allsvenska Djurgården i Svenska Cupen i fotboll, men matchen spelas inte hemma på Studenternas, utan i Gävle.

På samma sätt har Märstalaget Valsta Syrianska gått miste om en fotbollsfest på hemmaplan. De får möta Helsingborg, med Henke Larsson i laget, i Gävle i kväll.

Fotbollförbundet har den här helgen dragit samman flera cupmatcher till Gävle, där tv också är på plats och sänder. Därmed missar både Sirius och Valsta Syrianska möjligheterna till en festlig och inkomstbringande hemmamatch mot topplag. Sirius supporterklubb Västra Sidan har i protest mot upplägget beslutat bojkotta matchen, och det kan bli ganska tomt på läktarna i Gävle, tror Västra sidans ordförande Tobias Vidlund.
- Jag kan bara tala för våra medlemmar och jag kan säga att vi kommer inte att vara där, sen hoppas vi även att andra uppsalabor stannar hemma för att visa att det här är ett felaktigt upplägg. Vi tycker att fotbollförbundet i det här fallet berövat småklubbarna en chans till att få möta stora lag. När man valt att lägga matchen i Gävle har man berövat laget ett vettigt hemmastöd, säger han.

Håkan Rehn
hakan.rehn@sr.se