fotboll

Uppländska framgångar i svenska cupen

Det blev en framgångarnas kväll för de uppländska lag som deltog i den omgång i svenska cupen som spelades i Gävle i går.

Både Sirius och Valsta Syrianska gick segrande ur sina matcher. Sirius slog ut allsvenska Djurgården med 4-2, och Sirius tränare Pär Millqvist tyckte att de var välförtjänta av segern.
- Jag tycker att vi var bättre än Djurgården, vi var lite hetare och lite hungrigare.

Men den framgångsrika matchen för Sirius i går sågs knappt av någon publik alls. Som vi kunde berätta i Upplandsnytt igår spelades Sirius hemmamatch alltså i Gävle efter ett beslut av Svenska Fotbollförbundet och TV4, och läktarna gapade tomma. Alexander Gerndt lyckades trots detta göra mål, men föredrar att spela när det finns åskådare på plats.
- Det är alltid kul att spela fotboll, men fotboll ska spelas inför publik. Det hade kanske varit ett antal tusen på Studenternas idag, här får vi spela inför 51 personer. Trots det är det en rolig match att spela och det är skönt att vi vinner den, säger han.

Det andra laget från Uppland som deltog igår i Svenska Cupen var Valsta Syrianska, och även de vann. Deras match spelades mot Helsingborg, segersiffrorna blev 2-1.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista