Fotboll

Sirius tränare får sparken

Sirius fotbolls tränare Pär Millqvist får gå efter den senaste tidens dåliga resultat, det stog klart under fredagseftermiddagen.

- Det behövs en annan röst i omklädningsrummet, säger klubbens ordförande Lasse Svensson.

- Vi har hamnat i en situation som vi inte tycker vi är värda med det lag och den trupp vi har, och då har styrelsen tagit beslutet att vi ska göra en förändring, och få in en ny röst. En kille som heter Johan Mattsson kommer ta över det övergripande träningsansvaret.

Vilket då innebär att Pär Millqvist får sparken?

- Nja, han finns ju med i vår organisation och är anställd av oss. Vi har tagit en diskussion med både honom och Gary Sundgren och sagt att vi vill förändra det här och dom har förstått. Det är ju resultatorienterad fotboll, så om det inte lyckas så måste man göra någon förändring.

Ni möter Qviding borta på söndag, då går alltså Johan Mattson in som tränare, vem är Johan Mattsson?

- Johan Mattson har spelat tio år i Sirius, kommer ursprungligen från Gamlis, spelat fem-sex år i Öster. Han har varit med i allsvenskan och spelat Europa-cup. Han fanns i vår organisation, så vi har inte förändrat i organisationen, säger Sirius fotbolls ordförande Lasse Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista