fotboll

Millqvist besviken över förlorat jobb

Det är en bedrövad Pär Millqvist som Upplandsnytt pratat med morgonen efter styrelsens besked att han inte får fortsätta sitt uppdrag som tränare för Sirius i Superettan.

– Det är klart att man blir ledsen och man är inte mer än människa. Nu handlar det om att gå vidare, säger Pär Millqvist.

Sirius har inte rosat Superettan i fotboll. Laget har vunnit en av sex matcher hittills i år och styrelsens tålamod med tränarduon Pär Millqvist/Gary Sundgren höll inte längre än till slutet på maj. Kraven på segrar var större än laget hittills kunnat leverera.

– Det är styrelsens beslut och jag kan inte göra något åt det. Det är bara acceptera läget, säger Millqvist om fredagens besked.

Känns det som att styrelsen haft för lite tålamod?

– Så här är det i idrotten. Jag vet vad det kostar på den här positionen. Det är små marginaler ibland mellan succé och fiasko.

Millqvist säger också till Upplandsnytt att han är övertygad om att poängen kommer trilla in. Han menar att Sirius som grupp är för bra för att inte ta poäng i Superettan.

Förra året gjorde Sirius, med Millqvist som tränare, oväntad succé i Superettan. Laget var nytt i serien och tampades länge om en plats i Allsvenskan men slutade sjua.

Nye tränaren Johan Mattson säger till Upplandsnytt att det är en stor utmaning att ta över Sirius i det läget laget är nu.

– Varken jag eller nye assisterande tränaren kan trolla, men vi kan försöka få in glädje, attityd och inspiraton hos spelarna till att ta mer ansvar på planen, säger Johan Mattson.

Monika Titor
monika.titor@sr.se

Erik Svensson
erik.svensson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".