Uppsala

Fotbollsspelare skadad i storbråk

En fotbollsmatch mellan Gamla Upsala SK och Unik på Valsätra IP i Uppsala spårade ur rejält igår kväll. Två spelade kom i konflikt med varandra och på ett ögonblick gick både spelare och attack mot en av spelarna.

-Det blir ju slagsmål helt enkelt och spelare rusar till och ska sära och hjälpa. Det lugnar ner sig lite men sen ökar det på igen och då kommer hela publiken och börjar jaga våran spelare och sparkar ner honom, säger Anette Junebjörk, lagledare i Gamla Upsala SK.

Den 18-årige spelaren fördes blödande till Akademiska sjukhuset där det konstaterades såväl revbensskador som ansiktsskador.

Den aktuella matchen mellan de två juniorlagen i division 1 var inte anmärkningsvärd på något sätt fram tills tumultet och vad som var upprinnelsen till bråket är inte klarlagt, händelsen är polisanmäld. Ordföranden i UNIK, Mikael Johansson, säger till Upplandsnytt att klubben ikväll ska ha möte med tränarna för att reda ut vad som har hänt.

Upplands fotbollsförbunds tävlingsutskott kommer se över vad som hände i matchen och beslutet kommer tidigast om två veckor.

På Gamla Upsala SK är man fortfarande i chock och överväger att ta en paus i matchspelandet för att samla kraft och tankar.

-De som jag pratat  med, både spelare och föräldrar, var ju precis lika rädda som jag. Det kände som att vi flydde därifrån, säger Anette Junebjörk, lagledare på Gamla Upsala SK.

                                              August Bergkvist august.bergkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista