uppsala

Eklund utreds om Björklingeförsvunnen

Polisen vill utreda om den misstänkte mördaren Anders Eklund kan ha något samband med att en 66-årig kvinna försvann från Björklinge-trakten i början av förra året.

Christer Nordström, polisens presstalesman, säger till Upplandsnytt att man vill veta var Anders Eklund befann sig den 8 januari 2007 när kvinnan anmäldes försvunnen. I nuläget är han inte misstänkt, men polisen vet att lastbilschauffören Eklund hade körningar i Norduppland under den här perioden.
- Det här försvinnandet förbryllar oss,  vi har utrett det här i över ett år och vi har fortfarande inga spår. Ett stort antal personer är hörda, vi har genomfört omfattande sök i skogar och vattendrag utan resultat. När den här tragiska händelsen inträffade i Dalarna blev vi intresserade av Eklund, med tanke på att vi vet att han varit i norduppland, säger Christer Nordström.

Anders Eklund sitter häktad hos polisen i Dalarna misstänkt för mordet på tioåriga Engla Höglund och ytterligare ett mord i mellan-Sverige. För en till två veckor sen lämnade Uppsalapolisen över sina frågor till polisen i Falun. Uppsalapolisen har dessutom varit i kontakt med Anders Eklunds arbetsgivare och via denne kontrollerat bland annat hans arbetstidsschema för att se var han befunnit sig den 8/1 förra året.

Erik Möller
erik.moller@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista