enköping

Lillebo ska säljas

Nu är lägergårdarna Lillebo och Mälarviks saga all, i varje fall som lägerskola i kyrkans regi. Igår kväll beslöt kyrkofullmäktige i Enköping att gårdarna ska säljas. Till många ungas förtret, som satt med under mötet.

- Jag är oerhört besviken. Det betyder mycket för många av oss, säger Sandra Fryklund som var med på mötet. 

Även om flera talare under gårdagskvällens fullmäktige talade sig varma för ungdomsverksamheten och trots att ordföranden Mats O Karlsson förklarat att lägren som hållits vid gårdarna även fortsättningsvis ska bli av, så är det ändå med viss bävan de unga i Svenska kyrkan i Enköping, hör löftena från politikerna.
- Jag tror inte riktigt på det, därför att det kommer att kosta för mycket. Det är val nästa år och då kommer det kanske nya personer, säger Sandra Fryklund.

Lägergårdarna Lillebo och Mälarvids framtid har diskuterats i över ett halvt år men igår beslöt alltså kyrkofullmäktige med stor majoritet att gårdarna ska säljas. Mats O Karlsson kyrkonämndens ordförande.
- Det blir för dyrt att rusta upp och hålla en lägergård.

Enligt Mats O Karlsson förlorar kyrkan i Enköping en miljon kronor varje år på grund av tappade medlemmar vilket ställer krav på förändringar.
- De möter vi genom att dra ner på våra lokalkostnader, men på sikt måste vi även bli färre anställda.

Maria Jansson
maria.jansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista