1 av 2
Rospiggarnas Janusz Kolodzie före Hammarbys Jesper B Monberg
2 av 2
Greg Hancock
Speedway

Rospiggarna besegrade serieledarna

Speedwaylaget Rospiggarna fortsätter att övertyga i årets elitserie - tvärtemot vad alla experter tippat så delar laget serieledningen efter fyra segrar på de fem inledande omgångarna. På tisdagen betvingades serieledande Hammarby med 50-46.

Gästerna inledde dock bäst. Som mest ledde Hammarby med åtta poäng, men den här gången visade Rospiggarna att man även har kapacitet att vända ett underläge. Vändningen kom i heat 9 och 10 då lagledaren Mikael Messing valde att toppa laget i sexpoängsunderläge.

Gemensam nämnare för dessa båda heat var en viss Greg Hancock som även vann det avslutande heatet till glädje för flertalet av de 3000 i Orionparken.

Till slut blev det 50-46 till hemmafavoriterna och det tack vare en gedigen laginsats. Adam Shields och Janusz Kolodziej var mycket duktiga, så även nye dansken Charlie Gjedde som säger att han börjar känna sig hemma i sin nya klubb.

– Det känns riktigt bra. Både organisationen och publiken, säger Gjedde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista