fotboll

Tufft läge för ESK och Sirius

Sirius nya tränarduo Johan Mattson och Andreas Brännström fick inte någon bra start i helgen. Sirius förlorade igen och laget ligger efter det näst sist i Superettan i fotboll. Bara ett lag är sämre, Enköpings SK, och i morgon möts lagen.

Det är ett tufft läge för både Sirius och ESK.

– Idrotten och livet är ganska enkelt när det blåser medvind. Det är i motvind som man prövas som ledare, spelare och supporter. Det gäller att stå pall, säger Bosse Petersson, manager i Enköpings SK.

Andreas Brännström i Sirius säger att de haft kort tid på sig att ändra någonting.

– Det är mycket matcher nu, så egentligen hinner vi inte bygga något nytt. Det handlar mycket om psykologi, att få laget att tro på att vi kan, säger Sirius assisterande tränare Andreas Brännström.

ESK:s manager Bosse Petersson menar att man måste ha tålamod.

– Vi ska komma ihåg, det är inte lätt att etablera sig i Superettan. Båda klubbarna var nya förra året, och det är klart att det tar tid att etablera sig i svensk elitfotboll.

Derbyt mellan Sirius och Enköpings SK spelas på Studenternas IP i Uppsala på torsdag kväll och sänds i sin helhet här på Radio Upplands hemsida.

Janne Blomqvist
janne.blomqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista