uppsala

Man misstänks för ytterligare ofredande

Polisen misstänker att den man som ofredade tre kvinnor i Stadsskogen i Uppsala igår kväll har antastat kvinnor på liknande sätt förut, vid minst ytterligare två tillfällen. Polisens presstalesman Christer Nordström säger nu att polisen den närmaste tiden kommer att röra sig i området för att spana efter mannen.

– Det känns obehagligt eftersom man är där och springer varje dag, framför allt kvällstid. Det skulle inte vara roligt att stöta på honom. Men jag har inte sett något, det har varit väldigt lugnt när jag varit där, säger Ulrika Rollison som bor i området vid Stadsskogen i Eriksberg.

De senaste händelserna inträffade på tisdagskvällen. Tre kvinnor har berättat för polisen att de blev ikappcyklade av en storväxt man som färdades på en mountainbike. Mannen, som beskrivs vara i 20-30-årsåldern, ska då ha tagit kvinnorna på brösten.

– Kvinnorna har skrikit och blivit rädda. Då har mannen blivit rädd och stuckit från platsen, berättar Christer Nordström, polisens presstalesman i Uppsala.

I söndags blev en kvinna antastad på samma sätt i Stadsskogen i Uppsala, förmodligen av samma man. Den 11 maj tror polisen att det var just den här mannen som ofredade en kvinna vid Hydromacken i området Karlsro i Uppsala. Totalt fem fall av sexuellt ofredande begångna av en storväxt man på cykel under maj månad.

Polisen har också koll på ett flertal män som ägnar sig åt den här typen av brott, men ingen av dem stämmer in på just den här beskrivningen och ingen har tagits in till förhör än eller gripits. Men det mesta pekar ändå på att mannen bor nånstans i närheten, säger polisen.

Trots det avråder inte polisen människor från att röra sig i Stadsskogen, men att man ska vara uppmärksam.

Alexander Gagliano
alexander.gagliano@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista