uppsala

UKK fick stort pris

Uppsala Konsert & Kongress har vunnit det så kallade Stora Samhällsbyggarpriset. I juryns motivering sägs bland annat att ”Uppsala Konsert & Kongress uppfyller och gestaltar på ett självklart sätt kommunens målsättning om en arena för kulturlivet och samlingsplats för invånarna.”

Man säger också att byggnaden är ett tydligt landmärke som binder samman Uppsalas traditionsrika centrum med domkyrka, universitet och förvaltning med stadsdelen öster om Fyrisån och järnvägen.
- De har ju tittat på slutresultatet och även processen som lett fram till resultatet, och sett att det funnits ett helhetsperspektiv. Det har dessutom fått ett stort genomslag i samhället, säger Sven-Gunnar Dahlqvist som är chef för fastighetskontoret.

Vad betyder priset för kommunen?
- Det är ju roligt att ett projekt som varit så omdiskuterat får en bekräftelse. Att utomstående tycker att det är väl genomfört och att det fått en stor betydelse för Uppsala.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista