Arlanda

Treåring på väg in i röntgenapparat

På Arlanda flygplats inträffade i går kväll en incident som skulle kunna ha slutat riktigt illa. En treåring råkade komma bort från sina föräldrar och hamnade på rullbandet vid incheckningsdisken där resenärer lämnar in sina resväskor. Väl där åkte barnet vidare.

Barnet åkte på rullbandet in i den stora väskhallen där resvärskorna sorteras för att hamna på rätt flyg. Men eftersom barnet saknade den adresslapp som väskorna får vid incheckningen så åkte det i stället vidare mot en speciellt kraftig röntgenapparat.

Personal på plats i väskhallen upptäckte barnet i sista stund, precis innan det åkte in i apparaten, och man lyckades stoppa rullbandet.

Enligt Arlandapolisen hade treåringen kunnat skadas allvarligt om det hade åkt in i röntgenapparaten. Nu slutade allt bra och personal kunde senare också hitta treåringens föräldrar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista