Grannar vill stoppa Viking Motor Park

Hela 16 överklaganden har kommit in mot Viking Motor Park i Enköping. För ett par veckor sedan tog kommunen beslut om detaljplanen. Nu har grannar flera invändningar mot motorbanan.

- Jag har överklagat beslutet om detaljplanen därför att vi närboende inte har fått bli sakägande, säger Göran Karlström.

Det var i mitten av maj som kommunfullmäktige i Enköping sade ja till detaljplanen för motorbanan. Överklagandetiden går ut den 10 juni, nästa tisdag. Men redan i fredags ramlade de första överklagandena in. Det är 16 personer, som bor i området men som av kommunen inte räknats in som så kallade sakägare, som har överklagat. De har skrivit en varsin identistiskt text och skickat till länsstyrelsen. I överklagan begär de att kommunfullmäktigebeslutet om detaljplanen ska ogiltigförklaras och att de ska få säga sitt i frågan om motorbanan.

De vill också att ärendet återgår till Enköpings kommun och att man gör om allting. De skriver vidare att vattentäkten kommer påverkas negativt i området, främst under byggnationen av motorbanan. Dessutom bifogas forskning som en professor vid Uppsala universitet har gjort. Grannarna menar att de ljudtester som gjorts i detaljplanen inte stämmer, eftersom olika väderförhållanden kommer att förvärra ljudnivån från motorbanan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".