speedway

Rospiggarna utklassade Masarna

Rospiggarna fortsätter att rada upp segrar i årets elitserie i speedway. Hemma i Orionparken kom säsongens femte seger via utklassnings- siffrorna 60-36 mot Masarna/Avesta.
Piggarna befäster därmed sin position bland topplagen i tabellen.

Dalalaget saknade ett par tunga namn, framförallt VM-åkaren Leigh Adams, och var helt chanslösa mot ett pånyttfött Rospiggarna som nu börjar få respekt ute i speedwaysverige.

I dag nådde fyra åkare i laget över tio poäng och Greg Hancock kunde fira sin 38-årsdag med att bli bäste poängplockare tillsammans med Adam Shields.

Klang och jubel nu alltså, annat var det för mindre än ett år sen då laget stod utan ledning, ekonomin vacklade och flera förare lämnade klubben.

– Det var en allvarlig kris, och det är det i viss mån fortfranade. Det beror mycket på hur det går i år, hur vi lyckas sportsligt ocg framför allt ekonomiskt.

Det säger ordföranden Anders Östling som nu ändå konstaterar att laget är på rätt väg, och han tror sig även ha en förklaring till årets sportsliga framgång.

– Vi satsar väldigt hårt på att få ett lag, att killarna går bra ihop.


Per-Henrik Johansson
sporten.uppland@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista