Försvunna kvinnan har setts i Knutby

Omkring 60 poliser letar i dag efter den 52-åriga kvinna från Uppsala som är försvunnen sedan i lördags. Kvinnan är diabetiker och behöver insulin varför det är mycket bråttom att hitta henne. Nu på eftermiddagen fick polisen indikationer på att kvinnan kan vara i Knutby.

Polisen har spärrat av Holmens kontor i Länna bruk och använder det som fältstab under sökningarna. Polisinsatschef Peter Lindberg berättar att grupper om fem poliser söker efter kvinnan i olika riktningar.

- Just nu håller vi på och söker i områden som vi räknat ut är mer aktuella än andra. Vi har även hundpatruller ute och hundpatrull på fyrhjuling som är ute och kör på vägarna där hundarna kan markera.

- Den här kvinnan är insulinbehandlad diabetiker, vilket skick tror ni att hon kan vara i nu?

- Om hon inte har fått näring och så vidare tror vi att hon kan vara i ganska dålig kondition. Vi tror väl kanske att hon inte är ute och går så mycket nu, utan hoppas att hon sitter still i alla fall.

På vägen mellan Länna och Almunge var det tätt med polisbilar i dag. Poliser knackar dörr i området och utanför Konsum i Almunge stoppas förbipasserande bilar. Nu på eftermiddagen kom tips om att kvinnan har varit synlig i Almunge och en del av polisstyrkan har flyttats dit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista