uppsala

Socialtjänsten lugn inför skolavslutning

Inför skolavslutningskvällen kommer Uppsalas socialtjänst för första gången inte ta in någon extrapersonal. Orsaken är bland annat att avslutningarna de senaste åren varit lugna, säger Claes Tollinger på socialtjänsten i Uppsala kommun.

– Man gör bedömningen att det här inte är en riskhelg, som valborg, kulturnatten eller reggaefestivalen då man jobbar med kraftig förstärkning. Det var lite bråk och lite fylleri de senaste åren. Många av ungdomarna som firar håller till på festivalen Fett me kärlek. Det är ett arrangemang som klarar av det här på ett bra sätt, säger Claes Tollinger från socialtjänsten i Uppsala.

Däremot fördjupas samarbetet med frivilligorganisationerna ständigt. Claes Tollinger uppskattar att runt fyrtio, eller kanske fler, frivilliga kommer att röra sig på stan och kring områden i Uppsala där ungdomar finns. Socialjouren kommer ha tre personer som arbetar, med möjlighet att kalla in ytterligare en.

Klara Johansson
klara.m.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista