enköping

Entreprenör dömd sen tidigare

Nu säger sig också Enköpings kommun sakna avtal med den man som forslat bort flera kilometer räls från Enköping. Sedan tidigare har även Banverket all kännedom om något avtal. Upplandsnytt kan nu dessutom berätta att mannen är dömd för ett flertal brott, är försatt i konkurs och har en miljonskuld till Kronofogden.

- Jag har försökt kolla med samtliga på teknikförvaltningen som skulle kunna ha varit inblandade i en beställning av att plocka bort räls, men ingen känner till frågan överhuvudtaget, säger Enköpings kommuns teknikchef Kent Gullberg.

Som vi berättat i Upplandsnytt tidigare har flera kilometer räls plockats bort från ett gammalt spår i Enköping. Det rör sig om ungefär 3 kilometer räls som beräknas ha ett skrotvärde på omkring 400 000 kronor. Den företagare som forslade bort rälsen, har sagt till Enköpingsposten att han slutit ett avtal först med Enköpigs kommun om att ta bort en liten bit räls som tillhörde dem, sen kontaktade han Banverket och frågade om han skulle ta bort resten också. Men varken Banverket eller Enköpings kommun säger sig känna till något som helst avtal.

Företagaren vill inte lämna någon kommentar till Upplandsnytt. Vi kan nu berätta att mannen som är bosatt i norduppland är försatt i konkurs. Han har en skuld till kronofogden på ungefär 1 200 000 kronor, och han är dömd för ett flertal brott. Bland annat har han tidigare hävdat att han haft ett avtal med ett företag på att få hämta föremål som han sen dömts för att ha stulit. Att Enköpings kommun skulle ha slutit ett avtal med någon med den bakgrunden finner Kent Gullberg som osannolikt.
- Skulle vi göra en affär som är upphandling eller större försäljning då utgår jag ifrån att det här hade visat sig, och vi skulle inte ha gjort en affär med en sån person.

Erik Möller
erik.moller@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista