Det kommer att fortsätta se ut så här i Uppsala, i alla fall några år framöver. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix.
uppsala

Bandyfinaler kvar i Uppsala till 2011

Svenska bandyförbundet vill att Uppsala fortsätter arrangera SM-finalerna 2010, 2011 och eventuellt 2012. Det säger förbundets ordförande Håkan Ramsin till Upplandsnytt.

Inom kort ska Uppsala kommun och Svenska bandyförbundet sätta sig i förhandlingar om arrangemanget. Tidigare har både Stockholm och Göteborg visat intresse för arrangemanget men hoppat av.

För kommunen var det en nyhet att förbundet vill ha Uppsala som reserv för finalen 2012. Det säger stadsdirektören Kenneth Holmstedt.

– Vi har förstått att det inte är säkert att den nya nationalarenan i Solna, som är tänkt att vara färdig 2012, kommer vara färdig. Därför vill förbundet ha oss som reserv.

Holmstedt säger också att Uppsala har fått stöd från hela landet.

– Bandy-Sverige var nog väldigt tydligt på att det var Uppsala man ville ha. Nu har man gjort upp inom Svenska bandyförbundet och vi tycker själva att vi är bra och rätt plats. Därför känns det här jätteroligt, säger Uppsalas stadsdirektör Kenneth Holmstedt.

Erik Svensson
erik.svensson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".