Fotboll

Oavgjort för Bälinge mot Djurgården.

Det blev oavgjort för Bälinge i Damallsvenskan när de mötte Djurgården hemma på Studenternas igår. 1-1 slutade matchen och det mycket tack vare målvakten Veronica Svensson som räddade Bälinge från ytterligare en förlust.

De 187 personer som hade tagit sig till ett regnigt Studenternas fick se Djurgården ta ett grepp om matchen redan från början och de pressade Bälinge i stora delar av första halvleken.
Men Veronica Svensson i Bälingemålet gjorde en mycket bra match och hindrade Djurgården från att ta ledningen.
Istället var det Bälinge som gjorde matchens första mål i 39e minuten genom Alexandra Höglund.
Andra halvleken blev sen till en början ganska fattig på chanser, men en bit in i halvleken ökade trycket från Djurgården igen och de hade en rad chanser. Till slut blev pressen mot Bälingemålet för stor och i 73e minuten gjorde Djurgården 1-1. Ett resultat som sen stod sig matchen ut trots fortsatt Djurgårdspress.
Så Bälinge väntar fortfarande på sin första seger och för att den ska komma krävs bättre spel, säger Veronica Svensson som tror på seger i nästa match mot Örebro den 18/6.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".