Bålsta

Gymnasieskola förlorar 284 elever

284 elever söker sig till höstterminen från Håbos egna kommunala gymnasieskola, Bildningscentrum Jan Fridegård i Bålsta.

Flera elever väljer istället friskolor eller andra kommunala skolor i exempelvis Upplands-Bro och Stockholm. Dag-Ingvar Nilsson som är tillförordnad gymnasiechef i Håbo kommun tror ändå att eleverna kommer tillbaka till kommunens skola trots det stora antalet som valt att byta skola.
– En del känner att de gått i skolor i kommunen hela livet och vill byta, men vår erfarenhet visar att eleverna kommer tillbaka. I höst ska också visa vilken bra skola vi är så att årskurs nio-eleverna som börjar i höst talar med varandra och berättar hur bra det är på Bildningscentrum Jan Fridegård, säger Dag-Ingvar Nilsson, tillförordnad gymnasiechef i Håbo kommun.

Vad får det här för konsekvenser för skattebetalrna ur ett ekonomiskt perspektiv?
– Det är för svårt att säga något om det nu om det får några större konsekvenser för skattebetalarna. Vi vet ju ännnu inte hur många elever vi hamnar på, säger han.

Stefan Zouagui
stefan.zouagui@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".