Uppsala

Strålfors flyttar från Uppsala

Företaget strålfors som trycker kort och papper lägger ner verksamheten i Uppsala. Verksamheten ska koncentreras till Stockholm och ett 40-tal anställda i Uppsala berörs, säger VD och koncernchef Per Samuelson.

- Vi har tittat under en längre tid för att se om vi kan förbättra på olika sätt, framförallt mot kund och då har vi kommit fram till att vi koncentrerar verksamheten till Tomteboda och Stockholm.

Vad händer med personalen i Uppsala?
- Personalen i Uppsala, ett fyrtiotal, kommer samtliga erbjudas arbete inom Strålfors, bland annat i Stockholm. Det är ingen neddragning i övrigt, det är därför vi kan erbjuda alla anställda nytt jobb i den nya enheten.

Vad hade varit alternativet?
- Det fanns ingen möjlighet att utvidga och bli större i dom lokaler där vi var, det var en faktor i sammanhanget. Sen att vi ville slå samman delar gör att de norra enheterna blir lite större, säger Per Samuelsson, vd och koncernchef Strålfors.

Maria Jansson
maria.jansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".