Östhammar

Gimo-missnöje med näringslivschef

Många företagare i Gimo förvånades när Östhammars kommun nyligen tillsatte en ny näringslivschef i kommunen. Personen i fråga, Ulf Andersson, var nämligen mycket kritiserad av framför allt företagare när han i sitt jobb på Swedbank förra året lade ner Gimos sista bankkontor.

En av kritikerna var Robert Saberski, som driver företaget Roslagsbröd i Gimo.

– Den nedläggningen skedde ju utan någon kommunikation och information till näringslivet i Gimo.

Och han är inte ensam om kritiken. Ordförande i Gimos företagarförening, Micaela Zackrisson, säger att utnämningen kommer att diskuteras och att det kan bli fråga om en skrivelse till kommunen. Och Robert Saberski är också kritisk till att kommunen inte har hört efter vad företagen tycker.

– Det kanske hade varit intressant om man hade haft kontakt med de olika företagarföreningarna och kans esatt up någon kravprofil tillsammans med företagarna.

Men kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande, centerpartisten Jacob Spangenberg, är däremot övertygad om att kommunen gjort en bra rekrytering.

– Vi har fått flera positiva rekommendationer, och det är orimligt att gå ut och fråga varje företagare i kommunen vad de tycker i en sådan här rekrytering.


Maria Jansson
upplandsnytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".