5 års fängelse för kidnappning

Två män 26 och 27 år gamla dömdes i dag till fängelse i sex respektive fem år för kidnappningen av en person från Enköping i början av februari. De två männen dömdes bland annat för människorov och grov misshandel.
Det var i början av februari i år som männen bröt sig in i en lägenhet i Kungsängen där den 24-årige mannen från Enköping befann sig. Med en kofot och ett basebollträ misshandlades 24-åringen och därefter fördes han ut ur lägenheten och tvingades ner i bagageluckan på en bil. Med 24-åringen inlåst i bilen åkte de sen till mannens lägenhet i Enköping. Där skulle de hämta en TV och en dvdspelare som tidigare stulits från en av de nu dömda. När de kom fram fortsatte misshandeln och 24-åringen fick bland annat ett revben avslaget och en lös tand. Männen, 26 och 27 år gamla, dömdes till sex respektive fem års fängelse. Kammaråklagare Ulrika Lindsö säger till Upplandsnytt att ett flerårigt fängelsestraff är rimligt eftersom minimistraffet för människorov är fyra år. En tredje person, en 19-årig man, dömdes till vård inom socialtjänsten för medhjälp till människorov. Den kidnappade 24-åringen dömdes till två månaders fängelse för häleri och narkotikabrott.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".