Speedway

Rospiggarna slog serieledaren

Rospiggarna tog en ny meriterande seger på tisdagskvällen genom att slå tabellettan Lejonen hemma i Orionparken. Det var absolut dödläge (42-42) inför de avslutande två nomineringsheaten, men där var hemmalaget starkast och veteranen Greg Hancock fick, som så många gånger annars, sista ordet. Rospiggarnas sjätte elitserieviktoria i år skrevs till 50-46.

Matchen blev en riktig kraftmätning där lagen i princip var oskiljaktliga. Nio av de 16 heaten slutade 3-3 och inför de två avslutande nomineringsheaten, då lagens bästa förare gör upp, stod det 42-42.

Många Rospiggsfans fruktade då det värsta eftersom serieledande Lejonen förfogar över världsmästaren Nicki Pedersen - i fjol i Orionparken, då iförd Hammarbydressen, slaktade Pedersen allt motstånd och tog full pott - 18 (!) poäng, det är förövrigt Rospiggarnas senaste hemmaförlust. Den här gången noterades dansken för ”bara” 11 poäng och kanske var det därför han inte vill prata med media efter matchen.

- Greg Hancock var bäst idag, han ville väl sätta Nicki på plats, analyserar en nöjd Mikael Messing, lagledare i hemmalaget.

Inte minst med tanke på att de stöter på varann redan på lördag då VM-deltävlingen i Cardiff avgörs - Pedersen leder sammandraget medan Hancock är fyra.