Olagligt göra skollokaler till kontor

Knivsta kommunstyrelses omdiskuterade beslut att bygga om Thunmanskolans lokaler till kontor bryter mot kommunallagen. Det konstaterar länsrätten i en dom i dag.
Rätten menar att beslutet bara kan tas av kommunfullmäktige eftersom pengarna för ombyggnaden inte fanns redovisade i årets budget. Men kommunstyrelsens moderate ordförande Göran Nilsson delar inte länsrättens uppfattning. - Det här får ju våra jurister titta på och se om vi eventuellt kan överklaga domen, säger han. Men oavsett hur det går måste vi givetvis ta upp det i kommunfullmäktige - att vi inte gjorde det från början beror på att vi ansåg att budgeten rymde den här typen av investeringar. Det handlar alltså om beslutet att bygga om delar av Thunmanskolans lokaler till kontor för de anställda i nybildade kommunen Knivsta. Lokalerna skulle annars stå tomma eftersom antalet elever har minskat kraftigt i kommunen. Göran Nilsson tror inte att det kommer att bli några problem med att föra upp frågan i kommunfullmäktige. Men en ombyggnad av skolan kommer först att starta när fullmäktige sagt ja - eller att kommunens eventuella överklagande går igenom. Ola Björnör
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".