Nu ska Upptåget hålla tiden

Idag invigdes Upptågets nya tågset - Regina. Förhoppningarna på det nya tågen är stora då problemen med Upptåget varit stora. Framförallt när det gäller att hålla tiden. Men nu ska förseningarna förhoppningsvis vara ett minne blott.
Det hoppas åtminstone Sture Jonsson, informationschef Upplands lokaltrafik. Han är övertygad om de nya tågen kommer att få beröm. - Det här är jättebra. Tågen är större och rymligare och det behövs verkligen i morgontrafiken. Reginatågen har väl kanske inte fått det allra bästa ryktet efter förra vintern då tågen gick i trafik i bergslagen, men nu i vinter tillhör den här tågtypen de tåg som gått allra bäst. - Berätta lite om finesserna med tåget.. - Ja, förutom att det är rymligare är det också fyra dörrar per sida vilket är dubbelt så många som tidigare. En av entreerna är nersänkt, vilket förenklar för funktionshindrade att klara sig utan hjälp. Dessutom finns det en lättmanövrerad hiss i tåget som gör att man kommer upp på samma nivå som tåget. - Vad har Reginatågen kostat? - Ett sånt här tåg kostar ungefär 40 miljoner - Och det har ni råd med? - Ja, antingen ska vi ha en bra trafik eller också ska vi inte köra alls så det har vi råd med, avslutar Sture Jonsson, informationschef för Upplands lokaltrafik.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista