Polisen utreder misstänkt mord på student

Polisen konstaterar nu att den tjeckiska studentskan som igårkväll hittades död på sitt studentrum i Uppsala har bragts om livet.
Kvinnan hittades av sin tjeckiske pojkvän. - Pojkvännen kom inresande till Sverige igår, det var meningen att de skulle träffas och vara tillsammans den här veckan. När hon inte dök upp då åkte han hem till henne och fann henne död i bostaden, berättar Christer Nordström Uppsalapolisens presstalesman. Den döda kvinnan, som var 24 år, var utbytesstudent från Tjeckien och studerade på Sveriges lantbruksuniversitet SLU i Uppsala. Hon bodde tillsammans med några andra utländska studenter i ett hus inne på universitetsområdet och det var där som hon igår kväll hittades död. Troligen har hon varit död en tid, hur lång tid vill polisen inte avslöja än. Polisen har gjort en teknisk undersökning på platsen och de har också förhört pojkvännen och personer som bor i området men än så länge finns ingen misstänkt. Polisen vill inte heller säga hur kvinnan dödats. - Vad vi förstår så är det väl några som har efterfrågat kvinnan under helgen men det är ingen som vet var hon varit, och där står vi. Framförallt så söker vi boende där och det tar ett tag innan vi har hittat alla, säger Christer Nordström. Ute på Ultunaområdet hängde idag flaggorna på halv stång och stämningen var tryckt. Ledningen för SLU har dragit samman en krisgrupp under rektorns ledning. - Det är skakande det som hänt, det finns naturligtvis många både personal och studenter som känner den här kvinnan, säger Mikael Jansson informationschef på SLU. Kontakta reportern: Magnus Gustavsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".