Arlandas säkerhet förbättras

Arlanda flygplats kommer att bli tryggare för både personal och resenärer nu när arbetet med att förbättra säkerheten har dragit i gång för fullt. Staket ska byggas om och antalet inpasseringsställen ska minskas kraftigt.
- Vi byter ut ungefär en mil staket mot ett helsvetsat staket, som gör att det är betydligt svårare att köra igenom med till exempel en lastbil, säger Jan Lindkvist, som är informationschef på Luftfartsverket. Upprustningen av säkerheten är ett led i att anpassa alla Europas flygplatser till en gemensam EU-standard. Förutom att staketen byggs om så ska också antalet grindar som personalen kan passera igenom minska från över 200 stycken till drygt 20. De anställda kommer dessutom alltid att kontrolleras när de går in, på samma sätt som resenärerna. Den 15 maj ska allt arbete var klart. Kontakta reportern: Ola Björnör
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".