Välbesökt konst på väg

Den årligen återkommande konsthändelsen "Konst på väg" ser ut att bli en publiksuccé även i år. Idag är sista dagen att besöka och beskåda konstnärer, hantverkare och slöjdare runtom i kommunen.
-På långfredagen var det mellan 4-500 besökare här. Och intresserade besökare! säger Solveig Hillgren. Hon ställer ut väverier tillsammans med Dagny Andersson i Karlholms gamla kvarn. Kvarnen är bara ett av flera ateljéer och utställningslokaler där hantverkare och konstnärer ställt ut under helgen. Det är för åttonde året i rad som man på orter som Esarby, Strömsberg, Söderfors och Tobo kan beskåda konst i olika former. I år deltar 43 konstnärer. -Man hoppas man kan bidra till något positivt till bygden. Om dom ser att man jobbar i husen, då får man en rikare bygd, säger Birgitta Wallin. I ett före detta snickeri och tvätteri i Karlholm bjuder hon inte bara på konst utan också musik "en anspråkslös spelstund" som hon kallar det. Annandag påsk är sista dagen för "Konst på väg". Kontakta reportern: Erik Möller
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".