Orientering

VM:s stafettbrons till uppsalatjejer

Det blev brons för de svenska damerna i dagens stafett i Orienterings-VM i Tjeckien. I stafetten deltog Helena Jansson samt uppsalaborna Annika Billstam och Sofie Johansson.

Annika Billstam startade i ett makligt tempo. En vinnande taktik som gav henne bronsmedaljen i gårdagens långsdistans för damer.

-I början låg jag lite bakom klungan. Jag tog alla kontroller och ganska snart var jag i kapp. Jag kunde springa mitt eget orienteringslopp, det har fungerat precis enligt plan.

Annika Billstam berömmer de tjeckiska arrangörerna för en bra banläggning. Banorna har överlag varit väldigt variationsrika. Ikväll väntar avslutningsbanketten och till den går hon med två bronsmedaljer runt halsen.

-Det känns fortfarande overkligt. Det kommer nog ta några dagar innan det här sjunkit in.

Guldet och silvret i damstafetten gick till Finland respektive Ryssland. För Annika Billstam väntar närmast världskuppen i orientering som börjar på tisdag i Sälen.

August Bergkvist                                        august.bergkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista