Kommunalråd lovar mer pengar till UL

Efter att ULs vd Helena Leufstadius varnat för att UL måste höja biljettpriserna eller sänka kvaliteten lovar det ansvariga kommunalrådet Niclas Malmberg istället mer pengar. Allt annat bryter mot samarbetsavtalet som den politiska majoriteten i Uppsala skrivit under.
-Det finns ett tredje alternativ och det är att öka skattesubventionen i så fall. Från Miljöpartiet accepterar vi inte att man skulle höja biljettpriserna i Uppsala, säger Niclas Malmberg, Mp. Ett samarbetsavtal mellan majoritetspartierna socialdemokraterna, vänstern och miljöpartiet säger att det inte kommer att bli någon höjning av biljettpriserna. Samtidigt finns målet att biltrafiken ska minska och att fler ska ta bussen när kollektivtrafiken byggs ut. Så när Upplands lokaltrafik i en skrivelse till gatu- och fastighetsnämnden föreslår höjda priser på periodkort och värdekort, så lovar Malmberg, som ansvarigt kommunalråd, istället mer pengar. -Det finns andra taxor man kan höja för att ge den nämnden mer resurser. Skulle något av samarbetspartierna gå på ett förslag om prishöjning så är det fara å färde att bryta samarbetet, säger Niclas Malmberg. Kontakta reportern: Ola Björnör

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".