Lärare trakasserade elever på Gåvsta skola

Lärare på Gåvsta skola utanför Uppsala har tryckt upp elever mot väggen, svurit åt elever och kränkt dem. Nu har föräldrar anmält skolan till Skolverket.
-Det lärarna har gjort det får inte ske på en skola, men får inte behandla barn på det sättet, säger Malin Granberg som har en son i årskurs sju i Gåvsta skola. Eleverna har kommit hem och berättat om hur olika lärare tryckt upp elever mot väggen, hur en dragit en elev i håret, hur lärare svurit åt elever och hur en sagt åt en elev att: du kan inte gå klädd så där, du ser ju ut som en hora... Och enligt Malin Granberg är det många olika elever som berättat likadant om händelserna, -Det är tungt för lärarna och då orkar man inte med allt som händer i skolsituationen, säger rektor Ingrid Ridde Gustafsson. Hon tycker inte att det är acceptabelt att säga att en elev ser ut som en hora. De har haft extra föräldramöten och rektor har pratat med personal, elever och föräldrar. -Situationen har blivit bättre, men den är inte bra, säger Malin Granberg. Kontakta reportern: Lisa Helgesson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".