fotboll

Publikrekord och cupfest i Märsta

3 125 personer på Midgårdsvallen såg på torsdagskvällen Hammarby avancera till semifinal i Svenska cupen. Valsta/Syrianska stod emot i en halvlek (0-1) innan gästerna sprang ifrån till slutresultatet 0-4. Klubben kan dock glädja sig åt publikrekord och en på det hela taget stark insats i cupen.

Det blev en helt jämn första halvlek där Valsta/Syrianska kanske till och med borde ha tagit ledningen. Dragomir Draganov hade ett par riktigt fina lägen, men istället blev det ”Bajen” och Nathan Paulse som satte 0-1 på övertid.

Valstas cupdrömmar krossades i den andra halvleken av ett tidigt mål av Erkan Zengin som följdes av ytterligare två Hammarbystrutar.

Omkring 1 500 Hammarbyfans fanns på Midgårdsvallen och polisen hade stärkt sin bevakning kring matchen, men behövde inte ingripa förutom när ett gäng gästsupportrar försökte planka in genom att klättra över stängslet.

Hammarby får nu möta Kalmar eller Elfsborg i semifinal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista