Vassunda skola får vara kvar ett år

Nedläggningshotade Vassundaskolan i Knivsta får troligen en tidsfrist på åtminstone ett år, och kommer alltså inte att läggas ned i år. Formellt kommer beslutet om Vassunda skolas framtid att tas i slutet av maj.
Camilla Westerborn är folkpartistisk ordförande i skol-, kultur- och socialnämnden i Knivsta kommun: - Vi inom majoriteten tycker att det är väldigt viktigt att vi kan behålla Vassundaskolan. För tre år sen beslutades det att nedläggningshotade Vassunda skola skulle få finnas kvar. Men för en månad sen dök dom gamla nedläggningshoten upp igen. Knivstas skolor måste spara 4 miljoner kronor i år och Vassunda skola är den minsta skolan, som ligger så pass nära Knivsta att andra skolor skulle kunna vara ett alternativ. Men majoriteten i skolnämnden tycker alltså att Vassunda skola ska få vara kvar, åtminstone i ett år, medan alla skolor i Knivsta kommun ses över. - Den finns i en del av Knivsta där vi inte har andra skolor, även om det inte är så långt till Knivsta samhälle. Det är en gammal byskola, och det är viktigt för bygden att man också har en skola, säger Camilla Westerborn. Tidsfristen för skolan är nu alltså ett år, vad som händer sedan är oklart. En del av besparingarna kommer ändå att göras. Enligt Camilla Westerborn kommer det ske nedskärningar både på Vassundaskolan och Ängbyskolan i form av större klasser. Det ska spara ungefär hälften av det underskott som finns.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".