UPPSALA

Livets ord firar 25 år

Livets ord fyller 25 år och församlingen i Uppsala firar samtidigt som man håller Europakonferens där troende från hela Europa bjudits in till en vecka av bön och möten. Leoni Khouri har rest från Libanon.

- Jag har hört att det händer många underbara saker här, och jag är verkligen spänd på att få vara med om allt det här nya, säger Leoni Khouri, som rest från Libanon till Uppsala bara för att vara med på livets ords europakonferens.
Tusentals kristna från hela världen väntas komma och utanför kyrkan växer nu ett festivalområde fram med tält, scen och tivoli och på programmet står även gudstjänster med internationellt namnkunniga predikare och bön.
Poängen med det hela säger Johnnie Jalek, som rest med Leoni, är att få andlig föda.

- Guds ord är som föda och vi kommer hit för att få mat och styrka. Om man inte äter blir man svag, säger han och på frågan hur han ser på att såna här möten av vissa ses som del av en avancerad hjärntvätt, svarar han bara:
- Hjärntvätt används för att förstöra människor, men guds ord tvättar bort negativa attityder och synd från själen.

Maria Jansson
maria.jansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista