EU-politiker bakom prideuställning

På måndagen invigdes fotoutställningen Pictures of Pride på pridefestivalen i Stockholm. En fotoutställning där den den enköpingsbördige EU-politikern Christofer Fjellner rest runt och fotograferat kontrasterna på europeiska pridefestivaler.

I utställningen, som äger rum på Kulturhuset i Stockholm. visas en hel del bilder på det glada, glammiga och karnevalsliknande priderfirandet som är vanligt i Stockholm och västeuropa.

Men här finns också bilderna från bi-, homo- och transfestivaler där deltagarna skyddas mot våldsamheter av kravallutrustad polis. Trots kontrasterna finns likheter mellan de olika festivalerna.

-Det finns en väldig stolthet hos människorna som deltar i festivalerna. Det krävs en väldig stolthet att gå i en sån här parad när du har så många människor emot dig, som det faktiskt kan vara i en del länder i öst- och mellaneuropa, säger den moderate EU-parlamentarikern Christofer Fjellner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista