"Barnen drabbas men det är nödvändigt"

I Uppsala varslas 950 anställda inom barnomsorgen om strejk. Från och med den 12 maj lämnar barnskötarna sina arbetsplatser och på Rackarbergets förskola innebär det att avdelningen Bull, måste stängas.
De fyra anställda på avdelningen berörs alla av strejkvarslet, Anita Hagelin är en av dom, - Det är synd om barnen men vad ska vi göra? Det är ju då man ser resultat, när man måste stänga och föräldrarna får vara hemma med barnen. - Tror du det kommer att bli strejk? - Jo, det tror jag, jag tror att de kommer att driva det hårt den här gången. Jag hoppas att det ger att vi får högre löner och högre status. Linda Oja, är en av dom föräldrar som berörs av strejken på avdlningen Bull och hon stödjer en strejk, - Jag tycker att det är på tiden att de får ett bra avtal. Det känns viktigt och de gör ett jätteviktigt arbete. Det kommer naturligtvis att innebära en massa praktiskt strul men det får man ta, det är såpass viktigt. I Enköping och Norrtälje är det inte bara barnomsorgen, utan alla kommunals anställda som varslats om strejk.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".