Fotboll

Sirius fick bara oavgjort mot Degerfors

0-0 i gårdagens match på Studenternas mellan Sirius och Degerfors gör att Sirius släpper jumboplatsen i superettan.
Nya i botten blir ESK.

Under måndagskvällen spelade Sirius match inför 1733 personer hemma på ett regnigt Studenternas. Det var Degerfors som gästade, ett lag som liksom Sirius är i desperat behov av poäng för att klara sig ur det getingbo som formats i botten på Superettan. Matchen slutade dock 0-0, trots en mängd riktigt bra chanser från hemmalaget.

Matchen inleddes ganska jämnt, men Sirius drog snart ifrån, och förtjänade verkligen mer än det 0-0 som stod på tavlan efter matchen. Man anföll gång på gång men fastnade ofta just utanför Degerfors straffområde. När man väl kom igenom stod antingen Simon Nurme i vägen, eller så satt skotten just utanför målramen. Hade Sirius bara lyckats få lite glöd i avsluten hade de 3 viktiga poängen bärgats med marginal.

Något riktigt positivt i matchen för Sirius stod dock hemmalagets försvarsspel för, som genomförde matchen lugnt och säkert. Men högerbacken Jonas Lundmark var besviken efter matchen över att man inte lyckades få in bollen bakom denne omutlige Simon Nurme i Degerforsmålet.

Den vunna poängen innebär dock att Sirius lämnar jumboplatsen i Superettan, som istället övertas av Enköping, i och med deras förlust hemma mot Landskrona med 0-2.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista