Ingen mer alkohol på känd krog

Den klassiska krogen Baldis i Uppsala, får inte längre servera alkohol. Det samma gäller för Påvels. Uppsala kommun beslutade igår att dra in serveringstillståndet för bolaget som står bakom båda krogarna på grund av ekonomiska brister.
Bakgrunden till att det inte blir någon mer alkoholservering på Baldis, som nyligen bytt namn till Strada, eller Påvels i samma fastighet är en utredning som visar på flera ekonomiska brister hos företagsgruppen bakom krogarna. Bland annat har revisorn i moderbolaget sagt att han inte kunnat göra en ordentlig revision eftersom han inte fått alla papper. Båda dotterbolagen har också skulder hos kronofogden, och ett av dom har begärts i konkurs. En av firmatecknarna riskerar också att gå i personlig konkurs. Det här innebär att nämnden för serveringstillstånd inte tycker att företagsgruppen uppfyller de ekonomiska krav som ställs för att få behålla ett serveringstillstånd. - Sammantaget menar vi att Uppsala inte ska ha sådana här restauranger, med företrädare på det här sättet, säger nämndens ordförande Maj-britt Andersson (kd). Företagsgruppens advokat Staffan Krüger säger att nämndens beslut sannolikt innebär att bolaget går i konkurs omedelbart, utan serveringstillstånd går det inte att driva en krog En ny person, som enligt advokaten, inte är kopplad till företagsgruppen har nu lämnat in en ansökan om att få serveringstillstånd på Påvels/Baldis. Staffan Krüger tycker att nämnden borde ha väntat med att dra in det nuvarnande serveringstillståndet tills de beslutat om det nya, så att man kanske kunde ha sluppit stänga. Nämndens ordförande Maj-Britt Andersson tycker däremot att nämnden redan väntat tillräckligt länge med sitt beslut. Det sköts upp för två veckor sedan eftersom advokaten behövde tid.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".